
Ik ben deze week gestart met het bellen naar potentiële klanten (ik noem ze straks liever partners) voor mijn nieuwe onderneming Wijnen van Staal .
Het kostte me de nodige moed, overtuiging, zelfvertrouwen, etc. etc., voordat ik daadwerkelijk het eerste nummer belde. En niet omdat ik mijn verhaal niet vertrouwde of twijfelde of men wel op mij zat te wachten. Nee want daar ben ik wel van overtuigd. En ik weet ook zeker dat 99% van de mensen die ik straks aan de lijn heb gehad, in meer of mindere mate blij is dat ze mij gesproken hebben. Klinkt arrogant, maar toch is het zo.
Nee, het ergste van bellen vind ik altijd al, je weet nooit of je gelegen belt! Of eigenlijk weet je het wel, want de mensen die ik bel, die werken in de horeca, en die zitten meestal niet achter hun bureau (als ze dat al hebben…) te wachten of de telefoon gaat. En toch, ik moet ze bellen, want de e-mail die ik ze gestuurd heb, daar heeft die 99% niet op gereageerd… En als ik ineens op de stoep sta, dan worden ze vast ook niet blij als ze merken dat ik niet iets kom eten of drinken en eigenlijk wel een gratis kopje koffie verwacht…
Dus waarom draaien we het niet om?
- als jij mij belt, dan doe je dat omdat jij dat wilt of omdat je op zijn minst denkt dat het handig kan zijn
- als jij mij belt, dan bel je op een moment dat het jou uit komt
- als jij mij belt, dan weet je zeker dat ik het leuk vind dat je belt
- als jij mij belt, dan weet je zeker dat je mij niet stoort in iets anders. Hooguit kan ik niet opnemen, maar dan kun je een bericht achterlaten of ik je wil terug bellen. En dan kun je zelfs nog aangeven wanneer jou dat het beste schikt
- als jij mij belt, dan weet ik zeker dat ik een goed verhaal voor je heb, waar over nagedacht is en gaat over een paar dingen waar jij tegenaan loopt en waar wij een oplossing voor hebben
- moet ik nog doorgaan???
Nieuwsgierig geworden? BEL MIJ!
tipje van de sluier, het gaat over dat wij weten waar horecaondernemers op het gebied van wijn de laatste jaren meer en meer mee te maken hebben. En daar hebben wij een heel gedegen en adequaat antwoord op en dat wil ik JOU graag vertellen.
Dus bel! En als je dat toch nog spannend vindt, dan mag je ook nog mailen. Ik beloof je dat ik wel zal reageren.
En als je het niet doet, dan krijg je me waarschijnlijk binnenkort alsnog aan de lijn. Maar dan moet je niet mopperen dat je net bezig was met het schillen van de aardappels of het poleren van de wijnglazen….
Tot bels!
Stephan Staal – Wijnen van Staal