Vrijdag 23 augustus hebben we, samen met onze importeur Clavis Wijnimport en een aantal collega wijnhandelaren, een bezoek gebracht aan het wijnhuis Charles Mignon in de champagnevelden bij Epernay.
Onder leiding van Guillaume Mignon hebben we midden in de prachtige wijnvelden genoten van de proeverij van de Louis Tollet Brut en Premier Cru en Rosé Champagne. Vernoemd naar de beroemd restaurateur van de jaren 50 van de vorige eeuw. De koperkleurige capsule verwijst naar de koperkleurige pannen uit zijn keuken.
Het wijnhuis Charles Mignon maakt haar champagnes met respect voor de rijke traditie maar mét de voordelen van de moderne vinificatie-technieken. De druiven worden vlakbij de wijngaard gekneusd, geperst en gevinifieerd. Waarna de druiven onder temperatuur gecontroleerde omstandigheden worden vergist. Hierdoor blijven de smaken die bij de druiven en bij het terroir horen behouden. Een precisiewerk waar veel ervaring en vakmanschap voor nodig is. Ze werken van jaar tot jaar uitsluitend met wat het terroir en de oogst hen brengt met zo min mogelijk ingrijpen.







